COVID-19 е причинил загуба на близо 337 млн. години човешки

...
 COVID-19 е причинил загуба на близо 337 млн. години човешки
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията е убила 7 милиона души в света

 COVID-19 е предизвикал загуба на близо 337 млн. години човешки живот през първите две години, защото милиони хора са умряли прибързано. Официалният им брой е 7 000 000, заяви Световната здравна организация.

Годишният отчет на здравната организация демонстрира също по този начин набъбваща опасност от незаразни заболявания (НЗБ) като сърдечни болести, рак и диабет.

Най-драматичната констатация, основана на данни до 2022 година, е оценката за това какъв брой години живот са лишили Коронавирус, осведоми СЗО.

Пандемията е нанесла разрушения в международен мащаб, като публично е умъртвила близо 7 милиона души, само че се счита, че същинската цифра е по-близо до 20 милиона.

В отчета на СЗО се разкрива по какъв начин самият вирус и по-широкото влияние на рецесията внезапно са прекъснали живота на милиони хора.

Според СЗО към 14,9 милиона души в действителност евентуално са умряли заради рецесията през 2020-2021 година

Може би още по-поразително е, че съгласно нея статистиката демонстрира, че единствено през тези две години Коронавирус е довела до загуба на 336,8 милиона години човешки животи в международен мащаб, които другояче биха били изживени.

„ Това е като загуба на 22 години живот за всеки преждевеременен смъртен случай “, сподели пред кореспонденти Самира Асма, помощник-ръководител на СЗО по въпросите на данните и анализите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР